Jurnal de teren 3

Am iesit impreuna cu mai multi reprezentanti ai Societatii ornitologice romane la numaratoarea gastelor cu gat rosu, dar si a altor specii de pasari acvatice, zona vizata fiind partea lagunara de langa lacul Sinoe.

Prima oprire langa lacul Nuntasi,loc unde am gasit un stol de cca. 100 de gasca de vara, garlita mare precum si un grup micut de gasca cu gat rosu, specia pentru care am facut zeci de iesiri in teren de-a lungul timpului, rezistand la niste friguri groaznice uneori.

Dupa o fuga la Vadu, unde am gasit nisipari,ploieri si ceva pasari acvatice, am plecat catre Sinoe, acolo unde speram sa gasim mai multe gaste.Si am gasit un stol frumusel, din toate speciile amintite,plus ceva lebede de iarna, un califar rosu, ereti si sorecari...

Fotografii, emotii, emotii de a vedea atat de bine niste pasari minune  pe care cu totii ar trebui sa le vedeti. Gasca cu gat rosu , va jur, transmite o stare atat de interesanta, o liniste si o fragilitate incat te intrebi cum de oamenii o pot impusca? Ma bucura enorm ca vanatoarea e oprita in Delta Dunarii. Unii pierd bani , treaba lor, altii se pot bucura de niste pasari atat de frumoase...

Una peste alta, a fost o iesire magnifica, cu oameni pe care nu-i vazusem demult sau deloc, sau cu care ne stiam doar de pe internet.

Le urez si lor, si voua CRACIUN FERICIT.

Mihai Baciu