La ce e bun un blog? Avem un nou Guvernator.

Acest spatiu este rezervat stirilor importante care sunt legate de activitatea mea in delta dunarii, stiri legate de activitatea altora in acest spatiu,evenimente importante care au legatura cu delta.

Unele stiri vor fi doar in limba romana,altele vor fi traduse cel putin intr-o limba de circulatie internationala.

Vor fi noutati si legate de tururile pe care le organizez in Delta Dunarii,noutati,schimbari,disponibilitate de locuri.

Incep acest blog cu o stire de ultim moment-demisia guvernatorului Administratiei Rezervatiei Delta Dunarii.

La o prima vedere pare ca nu e o stire importanta dar cum am lucrat zece ani la aceasta institutie stiu cat de important este cel din fruntea colectivului de conducere. E foarte important cat de "nepolitic" este, cat de doritor de protejare a Deltei este si Delta a avut parte de cativa guvernatori care n-au avut nici o treaba cu aceasta activitate.

Stirea, preluata din ziarul "Adevarul de seara", editia on line Tulcea, prezinta in mare faptele".

Grigore Baboianu și-a dat demisia în cursul acestei săptămâni. În 2011, la vizita la Tulcea, Ministrul Mediului i-a dat un ultimatum lui Baboianu: „Nu este posibil ca într-un an să se confişte doar două kilograme de icre. Vreau o activitate mai susţinută“, spunea în septembrie anul trecut Laszlo Borbely, referindu-se la fostul guvernator al Deltei Dunării, Grigore Baboianu.

Grigore Baboianu: „Demisia a fost alegerea mea. Am făcut ce este mai bine pentru mine şi pentru instituţie“

Deşi a spus că nu a venit la Tulcea pentru a decide soarta guvernatorului, ministrul a sugerat că activitatea acestuia lasă de dorit şi că aşteaptă rezultate mai bune în scurt timp.

Viorica Bîscă, prima femeie guvernator: „Ştiam de propunere, nu ştiam că numirea va fi făcută mâine“

„Nu am venit aici să îl demit pe guvernatorul Grigore Baboianu, dar acesta are un termen de o lună să mişte lucrurile“, a declarat Borbely.

Ministrul a confirmat pentru „Adevărul“ că noul guvernator va fi Viorica Bîscă.

Deputatul democrat-liberal Mihai Stroe: „Nu cred că schimbarea lui Baboianu este oportună“

Scandal cu iz politic

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea, care sunt totodată şi liderii PDL Tulcea, colegi de partid cu Baboianu, sunt nemulţumiţi de faptul că prin noua lege a Rezervaţiei au fost excluşi de la împărţirea veniturilor din taxele percepute pentru diverse activităţi economice desfăşurate pe teritoriul Deltei-agricultură şi piscicultură. În anii anteriori Consiliul Judeţean a încasat aproximativ zece milioane de euro la buget din aceste taxe, însă prin noua lege a Rezervaţiei, banii din taxe vor ajunge direct în bugetele consiliilor locale din zona Deltei, fără să mai treacă prin Consiliul Judeţean, care de cele mai multe ori îi împărţea pe criterii politice.