Sorecar de stepa (Buteo buteo vulpinus)

Sorecarul de stepa este o subspecie nord - estica a sorecarului comun (Buteo buteo), pe care specialistii au separato si o trateaza ca pe o specie de sine statatoare. Traieste in estul si nord estul Europei, in tara noastra fiind mai vizibila in estul tarii. Totusi sunt destule exemplare care pot fi gasite in zona deltei in perioadele de migratie. Foarte asemanator cu sorecul comun, mici diferente de penaj fata de specia de baza. Totusi, talie mai mica, cu zbor mai rapid. Se hraneste deasemenea cu rozatoare mici, soparle, pasari mici pe care le vaneaza  planand deasupra campurilor , batand rapid din aripile usor mai inguste si mai alungite decat ale sorecarului comun.

foto : Mihai Baciu