Pupaza (Upupa epops)

Oaspete de vara, intalnindu-se in toata tara, in special in zona localitatilor .

  (25–30cm): Pasare inconfundabila, recunoscuta dupa creasta portocalie de pe cap pe care o poate desface sau strange. Pe spate si aripi are dungi albe cu negru. Prezinta cioc lung si usor curbat in jos. Zborul este neregulat, haotic, gen fluture. Produce un sunet caracteristic si inconfundabil : "pu-pu-pu". Se hraneste la sol cu insecte, viermi.

 

Cuibareste in scorburi ale copacilor batrani .In Delta Dunarii o gasim frecvent in sezonul cald in cateva sate precum Leta sau Sfantu Gheorghe unde si cuibareste.

foto:Mihai Baciu