Kleine jager (Stercorarius parasiticus)

De kleine jager (Stercorarius parasiticus) is een vogel uit de familie van jagers (Stercorariidae).

 

 

Kenmerken

Het verenkleed van deze 45 cm lange vogel is donkerbruin. De wangen en hals zijn echter geelwit.

 

Leefwijze

Deze vogel steelt zijn voedsel, dat bestaat uit visjes, aas, wormen, insecten of jonge vogeltjes, van andere vogels.

 

Verspreiding en leefgebied

In Europa komt de kleine jager alleen tijdens het broedseizoen voor in het noorden van Schotland, langs de Scandinavische kust en in IJsland.

 

  • Species:
  • Stercorarius maccormicki
  • Stercorarius lonnbergi
  • Stercorarius chilensis sau Catharacta chilensis
  • Stercorarius longicaudus
  • Stercorarius parasiticus
  • Stercorarius pomarinus
  • Stercorarius antarctica
  • Stercorarius skua

foto:Mihai Baciu